POLYBOTES

BRIDGESCOUT® AAN BOORD VAN CONTAINERSCHIP “POLYBOTES”

In het voorjaar van 2021 kregen wij een telefoontje van Patrick Verheyen. Verheyen is kapitein en mede-eigenaar van containerschip “POLYBOTES”. In het verleden deed “POLYBOTES” dienst als roroschip, maar dit voorjaar is het schip omgebouwd tot estuair containerschip.

Tijdens deze grondige refit is ook gekozen voor het installeren van Bridgescout®; opgemerkt door Verheyen via een artikel in de Scheepvaartkrant. Verheyen is sinds 1987 actief in de scheepvaart. Binnenvaart, maar ook zeevaart. In deze periode heeft hij de wereld rondgevaren van stuurman tot kapitein en ook als schipper op de Europese waterwegen. Vanaf 2014 vaart hij als kapitein aan boord van “POLYBOTES”. Door berichten over aanvaringen tussen binnenvaartschepen en bruggen in z’n netwerk, maar ook in het nieuws, is hij bekend met het risico en de gevolgen van brugaanvaringen. Aangezien “POLYBOTES” estuair is en soms tot 1500 ton moet balasten om veilig bruggen te passeren door de relatief hoge kruiplijn heeft hij beslist te investeren in een Bridgescout®-systeem. “Het passeren van bruggen gaat nu veiliger en is hierdoor ook minder stressvol”. Logischerwijs moet de bemanning wennen aan en leren werken met een nieuw systeem aan boord. Zo ook Bridgescout®. Dit betreft met name de veiligheidsmarge, die ten alle tijden remote te wijzigen is. Bij inbedrijfstelling staat deze standaard op 50 centimeter. “In het begin schrokken we als we een gesproken alarm “Stuurhuis te hoog” te horen kregen, terwijl we dachten dat het zou moeten passen. Dat was nog met 50 centimeter veiligheidsmarge. In overleg is deze na een tijdje op 30 centimeter gezet door Sensor Maritime. Dit is voor ons een goed werkbare en veilige marge.”

Aan boord is er naast Bridgescout® ook voor Wheelhouse Height gekozen. Door een sensor te koppelen aan het Bridgescout®-systeem heeft de kapitein inzicht in de hoogte van de stuurhut. De oplossing is ontstaan op basis van nieuwe technische voorschriften met betrekking tot de stand van de stuurhut. Bijkomend voordeel voor de kapitein: “Men kan het stuurhuis gelijk op de juiste hoogte zetten om onder de brug door te varen, namelijk hoogte stuurhuis minus de diepgang achterschip.”

Dat je met Bridgescout® een extra paar ogen hebt die de bemanning helpt bruggen veilig te passeren kan Verheyen beamen:  “Tijdens de vaart op het Albertkanaal  passeren we een brug van 7 meter met een hoogte van het schip van 6,7 meter. We kregen de melding “Stuurhuis te hoog”. De waterhoogte van het kanaal was tijdelijk iets hoger dan normaal.” Dit voorbeeld is kenmerkend voor de unieke werking van Bridgescout®. Bridgescout® maakt een real time scan. Dit houdt in dat Bridgescout® niet beïnvloedt wordt door externe invloeden als waterstanden, brughoogten en ligging van het schip. Het meetsysteem berekent namelijk niet of het schip veilig onder de brug door kan, maar meet dit door middel van een laser sensor. Dit betekent dat de bemanning niet zelf hoeft te rekenen of data in het systeem dient in te voeren. Voor Verheyen is dit dé reden om Bridgescout® aan te bevelen binnen zijn netwerk.

De afwikkeling van aanvraag tot installatie verliep vlot. Mede door de soepele samenwerking met Belgische installatiepartner Van Stappen & Cada. Aangezien “POLYBOTES” in Zeebrugge lag voor de nodige aanpassingen was het snel en makkelijk schakelen; er kon meteen overgegaan worden tot het inplannen van de installatie en de werkzaamheden aan boord.

Al met al is Verheyen zeer tevreden met Bridgescout®. Namens Sensor Maritime bedanken wij hem voor het vertrouwen in onze organisatie en Bridgescout® en wensen “POLYBOTES” een behouden vaart.

Scroll to Top